Go to content

NEKRETNINE

Kompletna tehničko-pravna pomoć u procesu stjecanja nekretnine na području BiH i Republike Hrvatske

5 minuta čitanjaNekretnine u našem društvu imaju velik značaj i kroz život se gotovo svaka osoba susretne sa situacijom u kojoj je potrebno poduzeti pravne poslove kako bi se status nekretnine zakonski regulirao ili kako bi se riješio neki drugi problem koji se može pojaviti na nekretnini.


Nekretnina podrazumijeva česticu zemljišne površine, uključujući i sve ono što je s njom trajno povezano. Zemljište, kuća, zgrada i svi drugi trajno povezani objekti sa zemljištem čine nekretninu.


 Sve nekretnine upisuju se u odgovarajuće evidencije (katastar i zemljišne knjige) u kojima se mogu provjeriti podatci kao što su;

  • površina određene nekretnine,
  • tko su osobe koje su upisani kao vlasnici 
  • da li je nekretnina opterećena nekim teretom i sl.Poslovi koje ODVJETNIČKI URED LJUBIĆ obavlja u sklopu ovog područja prakse su:
Što ako se nalazite u inozemstvu?


Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo odnosi se na pronalazak nekretnina koje su pripadale jednom ili više ostavitelja, a sežu i nekoliko generacija iza.


Za klijente poduzimamo svu proceduru oko pronalaska nekretnina koje se vode na njihovim roditeljima ili drugim srodnicima, i to na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Jasna nam je situacija gdje se nasljednici ne snalaze najbolje u ovoj tematici, ali uz naše upute i zajedničko zalaganje sve se može riješiti. Od vas tražimo jedino iskren i otvoren pristup, kao i nešto strpljenja, jer generacijama nepodijeljene nekretnine iziskuju maksimalnu studioznost i vrijeme.


Naš poseban odjel odvjetnika za oblast nekretnina vas može uputiti i putem pisanog pravnog mišljenja, kako biste dobili jasan uvid u stanje vašeg udjela u predmetnoj ostavini i svim pripadajućim nekretninama.

+

Kroz projekt "Kvadrati Mediterana" do sigurne nekretnineU oblasti nekretnina, pravnu ekspertizu smo spojili sa informacijama sa terena na području za sada 5 mediteranskih država/jurisdikcija, pa tako je nastao projekt pod nazivom Kvadrati Mediterana (en. Mediterra Squares). Ako vas zanima, više detalja možete provjeriti klikom na gumb ispod.

Broj čitanja:  8910

Kakva su iskustva naših klijenata?

Marijana Vukoja
Njemačka, 22/06/2023

Sve pohvale i preporuke za odvjetnika Ivana Ljubića ukoliko želite izbjeći "fali ti jedan papir" situacije i želite profesionalnu i stručnu uslugu za obavljanje pravnih poslova u BiH. Cijeli pravni proces se odradio prema dogovoru, jednostavno, brzo i bez iznenađenja. Lijep pozdrav, Marijana Vukoja

Lovro Vučković
Hrvatska/Srbija, 22/02/2021

Trebao sam pomoć oko vođenja procesa kupnje nekretnine na području Bosne i Hercegovine, pa sam tražeći preporuke prijatelja izabrao ured Ljubić. Cjelokupne pregovore su odradili u moje ime, a kupoprodaja je završena za 15-ak dana. Prezadovoljan sam učinjenim, a uskoro se sigurno i opet vidimo.

Danijela Buzić
Švedska, 14/06/2020

Samo rijeci hvale sto ste mi olaksali stjecanje nekretnine u rodnoj Bosni i Hercegovini, puno srece u radu i pozdravi iz Svedske. Danijela Buzic

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Molimo za razumijevanje da na nepotpune upite nećemo moći odgovoriti.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku


Za koja pravna područja smo specijalizirani?

Područje prakse /Pravna oblast

Situacije iz prakse u kojima se najčešće primjenjuje ova pravna oblast

NEKRETNINE

U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj: Provjera pravnog statusa nekretnine; Provjera nekretnine u zemljišnim knjigama i katastru; Pronalazak željene nekretnine; Ugovori; Uknjižbe; Investicijske studije; Otkup nekretnina /

KORPORATIVNO I TRGOVAČKO PRAVO

Naplata potraživanja; Osnivanje poslovnih subjekata; Izrada poslovnika o radu; Kreiranje ugovora; Due diligence; Stečaji i likvidacije; Uređivanje radnih odnosa /

IMIGRACIJSKO PRAVO

Stjecanje državljanstva BiH; Ispis iz državljanstva BiH; Radne dozvole za strance; Ishođenje viza; Rješavanje pitanja boravka i boravišnih dozvola