Go to content

NEKRETNINENekretnine u našem društvu imaju velik značaj i kroz život se gotovo svaka osoba susretne sa situacijom u kojoj je potrebno poduzeti pravne poslove kako bi se status nekretnine zakonski regulirao ili kako bi se riješio neki drugi problem koji se može pojaviti na nekretnini.


Nekretnina podrazumijeva česticu zemljišne površine, uključujući i sve ono što je s njom trajno povezano. Zemljište, kuća, zgrada i svi drugi trajno povezani objekti sa zemljištem čine nekretninu.


Sve nekretnine upisuju se u odgovarajuće evidencije (katastar i zemljišne knjige) u kojima se mogu provjeriti podatci kao što su;

  • površina određene nekretnine,
  • tko su osobe koje su upisani kao vlasnici 
  • da li je nekretnina opterećena nekim teretom i sl.Poslovi koje ODVJETNIČKI URED LJUBIĆ obavlja u sklopu ovog područja prakse su:
Što ako se nalazite u inozemstvu?


Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo odnosi se na pronalazak nekretnina koje su pripadale jednom ili više ostavitelja, a sežu i nekoliko generacija iza.


Za klijente poduzimamo svu proceduru oko pronalaska nekretnina koje se vode na njihovim roditeljima ili drugim srodnicima, i to na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Jasna nam je situacija gdje se nasljednici ne snalaze najbolje u ovoj tematici, ali uz naše upute i zajedničko zalaganje sve se može riješiti. Od vas tražimo jedino iskren i otvoren pristup, kao i nešto strpljenja, jer generacijama nepodijeljene nekretnine iziskuju maksimalnu studioznost i vrijeme.


Naš poseban odjel odvjetnika za oblast nekretnina vas može uputiti i putem pisanog pravnog mišljenja, kako biste dobili jasan uvid u stanje vašeg udjela u predmetnoj ostavini i svim pripadajućim nekretninama.

Kakva su iskustva naših klijenata?

Zahvalna sam odvjetniku Ljubiću jer je na brz i učinkovit način došao do podataka o zemljištu u gruntu i katastru, koje je upisao na mog djeda na prostoru općine Grahovo. Sve preporuke, pozdrav iz Zagreba.

Sve pohvale za odvjetnika Ljubića, odgovoran, pristojan, susretljiv i nadasve visoko profesionalan! Iskrene preporuke!

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku


Logo Odvjetnik Ivan Ljubić Široki Brijeg