Go to content

IMIGRACIJSKO PRAVO

Migracija sa sobom nosi i prepreke pravne prirode.

3 minute čitanja


Migracija može pružiti veće mogućnosti i rezultirati boljim životnim standardom za pojedince, ali isto tako migracija često sa sobom uključuje i prepreke, pogotovo one pravne prirode.


Ovisno o tome da li su Bosna i Hercegovina i/ili Republika Hrvatska zemlja porijekla, tranzicije ili prijema, javljaju se i različite upravno-pravne situacije. 


Stoga, u sklopu Imigracijskog područja pravne prakse fokusirani smo na sljedeće postupke:


 • stjecanje državljanstva BIH
 • odricanje od državljanstva BIH
 • ishođenja viza, 
 • prijava i odjava boravka,
 • privremeni i stalni boravak stranaca, 
 • radne dozvole za strance
 • stjecanje hrvatskog državljanstva 


> DETALJNIJE:


  Broj čitanja:  9438

  Kakva su iskustva naših klijenata?

  Tomislav Pleić
  Hrvatska, 29/01/2023

  Prije svega moram reći za odvjetnika Ivana da je ispao veliki čovjek i gospodin sto je za mene ispred svega. Svoj posao zajedno sa svojim timom vezano za moje državljanstvo obavili su besprijekorno u najbžem mogućem roku. Hvala za sve i moja velika preporuka svakome tko naiđe na problem bilo vezano za papire ili bilo koji drugi slučaj. Hvala još jednom i LP. Tomislav Pleić.

  Eni Jurilj
  Njemačka, 29/11/2022

  Za početak mogu reći samo stručnost, kompetentnost, susretljivost i jako velika ljubaznost! Prezadovoljna sam uslugom i cijelim procesor rješavanja zahtjeva, a od prvog kontakta gospodin Ivan je sve ljubazno objasnio u pojedinosti. Htjela sam državljanstvo još prije par godina, ali kako sam u Njemačkoj mislila sam da se mora doći osobno. I ono što je mislim bitno, nema nikakvih sakrivenih troškova, i još jednmo mogu samo reći da sam prezadovoljna i samo riječima hvale mogu preporučiti dalje svima za suradnju. Hvala još jednom i ovim putem!

  Laura Drlja
  Hrvatska, 03/09/2022

  Odvjetnički ured Ljubić pronašli smo pretragom na Internetu, a na suradnju s njima smo se odlučili upravo zbog pozitivnih recenzija i iskustava drugih klijenata. Angažirali smo ih za postupak stjecanja BiH državljanstva kako bi nam olakšali cjelokupnu proceduru. Nismo ni očekivali kako će sve biti gotovo u roku od mjesec dana i da neće uopće biti potreban osobni dolazak u BiH. Gospodin Ivan bio je maksimalno susretljiv i ljubazan te na raspolaganju za sve dodatne upite. Komunikacija je bila jako jednostavna - preko whatsappa, telefonski ili mailom. Sve preporuke za usluge ureda Ljubić, brzina rada, stručnost i kvaliteta te ljubaznost prilikom komunikacije su samo od nekih njihovih kvaliteta koje ih u ovom poslu čine izvrsnima. Želimo se još jednom zahvaliti na pomoći i olakšavanju cijele procedure te se veselimo idućoj suradnji. Marijana i Laura Drlja

  Katarina Radoš
  Hrvatska, 12/07/2022

  Bez ikakve preporuke naletjeli smo na ovaj odvjetnički ured na internetu i angažirali ih za dobivanje BiH državljanstva. Sve je teklo po dogovoru - procjena trajanja, cijena i sve ostalo. Ivan maksimalno susretljiv, sve odrađeno brzo, kvalitetno i stručno - mailom i telefonski. Sve pohvale i preporuke

  Filip Jurišić
  Ujedinjeni Arapski Emirati, 14/05/2022

  Zahvaljujem se timu na stručnosti, pogotovo gosp. Ivanu s kojim sam bio cijelo vrijeme u kontaktu. Sve je odrađeno profesionalno i u roku od 30 dana sam već postao državljanin BIH! Iskrene preporuke svima koji žele odvjetničke usluge! Filip Jurišić, U.A.E.

  Jelena Ljubičić
  Srbija/BiH, 20/10/2022

  Od srca želim da pohvalim i preporučim Odvjetnički ured Ljubić na čelu sa gospodinom Ivanom. Nakon velike upornosti njega i njegovog tima dobili smo potrebne papire. Gospodin Ivan je veliki profesionalac,sjajno radi svoj posao. Sve pohvale i prepouke za Ivana i njegov tim. Hvala vam na svemu.

  Snježana Čabraja
  Hrvatska 04/05/2022

  Za pruženu pomoć oko stjecanja bh državljanstva, imam samo riječi hvale - brzo, stručno, sve po dogovoru. Nisam morala dolaziti iz Hrvatske u BiH, sve smo dogovarali telefonski ili putem maila. Uz stručnost, pohvalila bih i ljubaznost i susretljivost. Definitivno preporučam!

  Mario Džakula
  Hrvatska, 16/02/2022.

  Često sam boravio u BiH ali nisam pomišljao na državljanstvo. Dobio sam preporuku za njih i angažirao ih. Sve odlično i profesionalno obavljeno, za svaku preporuku!

  Nina Kljun
  Slovenija/Srbija, 28/10/2021

  Svaka cast za ovakav pristup radu! Brzi, profesionalni i na raspolaganju za sve… Svoj dokument za ispis sam dobila mnogo pre nego sto su mi govorili! Preporuka i pozdrav, Nina

  Danijela Bagarić
  Slovenija 11/10/2021

  Zagotovo zelo izkušena in uspešna ekipa! Prihajam iz Slovenije in bila sem v postopku pridobivanja državljanstva Bosne in Hercegovine (Sanski Most). Ves postopek je bil praktično izveden tako, da mi ni bilo potrebno priti v Bosno in Hercegovino niti enkrat. Zelo bi želela pohvaliti njihovo komunikacijo, na voljo so vam vedno, odzivnost je hitra in redno vas obveščajo o vseh novostih, postopkih, ki se dogajajo v celotnem procesu. Državljanstvo sem pridobila praktično zelo hitro, za kar sem jim zelo hvaležna. Ekipi želim uspešno delo še naprej in zagotovo jih priporočam in jih bom priporočila vsakemu, ki bi potreboval storitve, ki jih nudijo! Lep pozdrav iz Ljubljane, Danijela Bagarić

  Željko Knežević
  Hrvatska, 13/08/2021

  Nisam morao ni mrdnuti iz Zagreba za BiH putovnicu, sve su momci rješili. Odradili ste i više nego super, što se tiče usluge ste stvarno prva liga. Hvala ti puno Ivane!

  Antonio Šipić
  Hrvatska, 29/06/2021

  Otac je za upis u drzavljanstvo BiH mene (20godina) i moja 2 maloljetna brata angazirao odvjetnički ured Ljubić te je sve rijeseno i napravljeno kako je dogovoreno i obecano. Iako se tijekom postupka pojavio izazov, jer roditelji nisu bili upisani u BiH matične knjige vjencanih, napravljeno je i to. Odvjetnički ured je o svakom koraku obavještavao oca, kao i o onim koji slijede. U svakom slucaju pohvala i zahvala na ucinjenom te sve preporuke. Antonio Šipić

  Anja Marić
  Nizozemska, 17/09/2020

  Imam nizozemsko drzavljanstvo cijeli zivot ali posto su mi roditelji rodom iz Bosne i Hercegovine htjela sam ostvariti i to drzavljanstvo i passport, ali nisam znala kako to uraditi remote. Marin je sve objasnio detaljno, morala sam samo dostaviti sve papire. Puno vam hvala, Anja!

  Tamara Skračić
  Hrvatska, 12/03/2021

  Maksimalno susretljivi i prije svega brzi u procesu stjecanja državljanstva BiH za člana obitelji. Iako nas je korona spriječila da dođemo osobno iz Splita u Široki Brijeg, na kraju to nije uopće bila prepreka jer smo sve jednostavno dogovorili telefonom.

  Saša Rašuo
  Hrvatska, 23/06/2021

  Profesionalnost i stručnost je na prvom mjestu. Također moram pohvaliti komunikaciju i individualni pristup u mom slučaju. Svakako preporuka.

  Kontakt forma

  > Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Molimo za razumijevanje da na nepotpune upite nećemo moći odgovoriti.

  Ime i prezime*
  Email*
  Kontakt broj
  Kako ste saznali za nas?
  Država
  Upiši poruku


  Za koja pravna područja smo specijalizirani?

  Područje prakse /Pravna oblast

  Situacije iz prakse u kojima se najčešće primjenjuje ova pravna oblast

  NEKRETNINE

  U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj: Provjera pravnog statusa nekretnine; Provjera nekretnine u zemljišnim knjigama i katastru; Pronalazak željene nekretnine; Ugovori; Uknjižbe; Investicijske studije; Otkup nekretnina /

  KORPORATIVNO I TRGOVAČKO PRAVO

  Naplata potraživanja; Osnivanje poslovnih subjekata; Izrada poslovnika o radu; Kreiranje ugovora; Due diligence; Stečaji i likvidacije; Uređivanje radnih odnosa /

  IMIGRACIJSKO PRAVO

  Stjecanje državljanstva BiH; Ispis iz državljanstva BiH; Radne dozvole za strance; Ishođenje viza; Rješavanje pitanja boravka i boravišnih dozvola