Go to content

Dobrodošli na web prostor Odvjetničkog ureda LJUBIĆ

...počesto se odvjetnici stavljaju u košaricu lihvara i prevaranata. Tako da je svakim danom manje povjerenja u pravnu profesiju. Toliko da je trend u vodećim ekonomijama svijeta samostalno zastupanje pred sudom, kako kod pravnih tako i kod fizičkih osoba. Ima svega. Kao i u svakoj „branši“, svakoj sredini, selu, organizaciji, poduzeću, upravi i tako dalje. Da ne nabrajamo dalje. 

Ukoliko želite instant informacije...

Izaberite

Međutim, morate isto tako znati kako nijedan klijent nije isti, niti ima identičnih pravnih situacija i slučajeva. Vaši izazovi su i naši izazovi, davanjem povjerenja prenosite ih na nas. Vaši korporativni poslovi postaju naši poslovi, vaša svakodnevnica postaje naša svakodnevica. Kao produkt svega navedenog imamo - odgovornost. 

Svi susrećemo izazove.

U svojim životima, bilo na privatnom ili poslovnom planu, suočavamo se s različitim izazovima koji iskušavaju naše emocionalno stanje - ozljede, bolesti, nezaposlenost, tuga, razvod, smrt, a u novije vrijeme tu je i strah, prvenstveno strah od nepoznate budućnosti.

...i nije da ljudska bića nisu naviknuta na izazove i da su im isti neprelazni. Naprotiv, mi smo savršen stroj koji s vremenom sve može savladati. Sjetite se samo nekog izazova kojeg ste imali u prošlosti i kojeg ste uspješno preskočili. I onog osjećaja nakon svih prepreka.

Međutim, postoji jedna vrsta izazova koja spada u posebnu kategoriju, a danas je itekako izražena. Izazov koji dijeli populaciju između dobra i zla. To je nepravda. Protiv te vrste izazova uistinu je se teško boriti i trebaju vam odgovarajuća sredstva. Vjera, strpljenje uvijek, a često i - pravna pomoć.

Odvjetnistvo-Ljubic_Linkedin_header


Preskakanje izazova iz našeg kuta.

Pravna pomoć, i pravna profesija općenito, doživljava se u očima javnosti kao djelatnost koja se temelji samo na praćenju pravila, zakonskih odredbi, analogija, izvlačenja zaključaka iz slijeda činjenica. A puno je više od toga.

Pravna pomoć bilo kojeg područja prava treba biti dekodirana za krajnjeg klijenta. Razumljiva. I treba donositi konačnu vrijednost, da bude opipljiva. A to se ne postiže samo kroz praćenje strogih pravila.

Isporuka odvjetničke usluge mora se odnositi na učinkovitost i mjerljiv ishod, a ne samo na intenzitet rada i naplaćene sate.

Ivan Ljubić, nositelj Odvjetničkog ureda LJUBIĆ

Kome i na koji način pružamo pravnu pomoć?

«Lagali bismo da kažemo kako pravnu pomoć pružamo baš svakome»

...u ovom dijelu pročitajte što možete očekivati od suradnje.

Smatramo da je iskreno iznošenje procjene ishoda neke pravne situacije i ne sakrivanje iste od klijenta od velike važnosti. Nema razloga stranku držati u obmani, jer čemu naporan odnos odvjetnik-klijent od samog početka. Kome to treba i tko se tomu veseli?

Također, ako niste stranka za nas, to će vam se izravno reći.

Nadalje, s nama nećete imati problema oko računanja i kalkuliranja satnica našeg rada (zašto ovo moramo istaknuti je činjenica kako se klijenti često znaju uvući u igru skrivača).  Razlog je taj da se ne želimo voditi samo uloženim satnicama u neki predmet. Otvoreno smatramo da to nije pravi put za odvjetničku praksu. Danas u svijetu se većinom odvjetnički uredi vode praksom taksimetra, kako mi to volimo interno nazvati. Zašto taksimetra – zato što se samo gleda vrijeme provedeno nad nekim predmetom i na osnovu toga se ispostavlja račun klijentu. Sve se svodi na satnice i procjenu sati rada na predmetu. A da li je problem riješen ili rješiv? To očito nije bitno.

Što ako nekom odvjetniku treba 8 radnih sati za rješavanje određenog problema, dok onom nešto lošijem (ili možemo reći sporijem), za istu stvar trebaju 24 radna sata. Prvi ima bolje razvijenu logiku, ali će manje naplatiti zbog te svoje intelektualne prednosti. A drugi će naplatiti više, dok ishod možda neće biti toliko učinkovit za klijenta. 

Iz svega proizlazi naša tvrdnja: Moguće je izgraditi odvjetničko društvo bez korištenja modela naplate troškova prema utrošenim satima, već prema konačnom rezultatu i željenom ishodu za klijenta.

Sve pravne tematike kojima se volimo baviti možete vidjeti ovdje.

Međunarodna prisutnost i djelovanje

«Globalni dohvat pravne pomoći nikada se nije činio više neophodnim»

...znamo djelovati i van granica Bosne i Hercegovine.

Svjedoci smo da su međunarodna kretanja itekako intenzivirana, kako gospodarska tako i privatna. Sloboda kretanja roba, kapitala i ljudi ostavlja za sobom određene internacionalne pravne učinke i posljedice, na koje svaki odvjetnički ured treba biti u mogućnosti odgovoriti shodno zahtjevima klijenata.

Vodeći se tom misli, a da bi osigurali vrhunsku pravnu pomoć te opravdali povjerenje koji nam klijenti pružaju, uspostavili smo suradnju s nizom inozemnih suradnika i eksperata u svojim oblastima, ne ograničavajući se tako samo na područje BiH.

U suradnji sa inozemnim partnerskim uredima, djelujemo i na području Europske Unije, a jedini smo odvjetnički ured iz Bosne i Hercegovine koji surađuje sa Mondaq-om, vodećom svjetskom kućom iz područja pravnih stručnih analiza, sa uredima u Londonu, New Yorku i Sydneyu.

Specijalizirani smo za rješavanje pitanja iz područja korporativnog i trgovačkog prava, nekretnina te imigracijskog prava.

Projekti za mlade

«Mladima se nikada nije olako davalo povjerenje, a sve što traže su male prilike»

...svi smo mladi samo nekoliko godina. I to definira našu budućnost.

Svjesni smo problematike uvođenja praktikanata prava u svijet „odraslih“. Jako teška inauguracija ne zbog svoje prirode posla već radi nedovoljno prilika, prvenstveno iz bojazni kako će mladi praktikant preuzeti teško stečeno znanje odvjetnika i otići u svoje vode. Može biti da u tome ima djelomično istine, ali mi volimo okrenuti ploču i biti „naivni“ po pitanju toga. Sami smo prošli sličan put, stoga je naš izbor pružanje prilike mladima da se dokažu. 

U tu svrhu, pokrenuli smo projekt pod nazivom "Pravovremena prilika u pravnoj profesiji“, koji je usmjeren na pružanje konkretnih prilika mladim osobama unutar pravne profesije, a većim dijelom se provodi kroz nagradne natječaje i programe stipendiranja. Na ovaj način ujedno želimo potaknuti i druge poslovne subjekte da na sličan način pruže podršku ostanku i opstanku mladih s prostora BiH i RH.