Go to content

Projekt „Pravovremena prilika u pravnoj profesiji“

Projekt je usmjeren na pružanje konkretnih prilika mladim osobama unutar pravne profesije, a većim dijelom se provodi kroz nagradne natječaje i programe stipendiranja.

4 minute čitanja

Svjesni činjenice kako mlade osobe teško dolaze do prilika za zapošljavanjem i izgradnjom karijere, pogotovo u pravnoj struci, društvena odgovornost je biti na strani pokretača promjena.

Upravo zbog toga tijekom 2020. godine smo pokrenuli projekt „Pravovremena prilika u pravnoj profesiji“ , koji za misiju ima unaprjeđenje pravne struke u Bosni i Hercegovini kroz pružanje prilike mladim osobama za karijernim ostvarenjem i pobližim upoznavanjem istih sa procesima unutar jednog odvjetničkog ureda, ali i poslovanja općenito.

Svaka individua teži društvenoj pripadnosti i prihvaćenosti, te dobivanju mogućnosti za iskazivanjem svoga potencijala, pa tako nema težeg osjećaja od nemogućnosti iskorištavanja cjeloživotnog akumuliranog znanja u konkretnoj prilici na tržištu. Ljestvice vrijednosti su se definitivno poremetile, te smo svjesni smo kako je sve manje izravnih i dobronamjernih prilika za praktično upoznavanje sa radom u struci bilo koje poslovne sfere. Tako kroz Projekt „Pravovremena prilika u pravnoj profesiji“ omogućavamo mladima upoznavanje sa procesima pravne struke, kako bi dobili stvarni doticaj sa poslovanjem unutar odvjetničkog ureda koji sa sobom nosi mnoge specifičnosti.Projekt „Pravovremena prilika u pravnoj profesiji“ definiraju sljedeće odrednice:

a) Temeljni cilj Projekta, kao i nagradnog natječaja u sklopu istoga, je profiliranje mladih osoba koji se istinski žele posvetiti radu u okruženju odvjetničkog ureda, te stvaranje zajednice istih koja će biti sposobna iznjedriti konkretna poslovna rješenja u budućnosti i tako stvoriti priliku za rad i drugim nadolazećim generacijama.

b) Vizija projekta je ostvarivanje dugoročne suradnje uz programe stipendiranja i plaćene prakse najnadarenijih pojedinaca.

c) Segment organiziranja nagradnih natječaja u sklopu Projekta kao poziv mladima na iskazivanje ideja i proaktivno razmišljanje unutar šire društvene zajedniceBitno je naglasiti kako Projekt nije usmjeren samo na studente prava, već i ostalih društvenih znanosti, kao i na osobe unutar ovih navedenih profesija koje su diplomirale u proteklih 5 godina.


Nagradni natječaji sklopu Projekta otvoreni su početkom svake akademske godine, tijekom 9. mjeseca. 

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Molimo za razumijevanje da na nepotpune upite nećemo moći odgovoriti.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku