Go to content

Nagradni natječaj za najbolji istraživački rad 2020. godine

Tema: „Kako kreirati učinkovitije porezno okruženje za mlade u Bosni i Hercegovini – promjene uz primjere iz prakse EU zemalja“

5 minuta čitanja

Na temu „Kako kreirati učinkovitije porezno okruženje za mlade u Bosni i Hercegovini – promjene uz primjere iz prakse EU zemalja“ Odvjetnički ured LJUBIĆ organizira nagradni natječaj za mlade, a prijave su otvorene do 10. listopada 2020. godine, dok je rok za dostavljanje radova 31. listopada 2020. godine.


Cilj nagradnog natječaja je pronalazak najboljih radova na predmetnu istraživačku temu, te kroz simboličnu nagradu dati poticaj autorima ka osobnom ostvarenju i akademskom formiranju u svojoj profesiji. Najnadareniji pojedinci prema ocjeni stručne komisije dobiti će priliku za ostvarivanje dugoročne suradnje uz programe stipendiranja i plaćene prakse.Odrednice nagradnog natječaja su sljedeće:TEMA:

„Kako kreirati učinkovitije porezno okruženje za mlade u Bosni i Hercegovini – promjene uz primjere iz prakse EU zemalja“OPIS I CILJEVI TEME:


Ova tema je odabrana iz jednostavnog razloga - nezaposlenost mladih je izuzetno izražen problem u BiH, pa tako već dugi niz godina imamo situaciju da stopa nezaposlenosti iznosi između 55-60% (statistička starosna klasifikacija mladih je 15-30 godina).

Gotovo nepostojeće politike poreznog rasterećenja i olakšica za mlade u Bosni i Hercegovini predstavljaju poražavajuću činjenicu, što ne treba uzimati za čuđenje, budući da zagovornika takvih promjena uopće niti nema. Dovoljno je istaknuti podatak kako je prosječna starost rukovodećih političkih dužnosnika na županijskim, entitetskim i državnim razinama iznosi blizu 60 godina.

Neke od općina i županija u Bosni i Hercegovini provode određene mjere, a od vas se očekuje da ovu problematiku uklopite u jednu širu formu, te ponudite svoj oblik rješenja kroz primjenu već postojećih i provjerenih modela zemalja Europske unije.FORMA RADA:


Stručni rad predaje se u formi znanstvenog članka, uz obavezno navođenje korištenih izvora literature.


Dužina i oblik rada:

  • Minimalno 5 kartica teksta (1 kartica = 1500 znakova sa prazninama)
  • Font Times New Roman ili Calibri
  • Veličina body teksta 12px, naslovi 14px
  • Prored 1,15
  • Obavezno korištenje fusnotaPRAVO SUDJELOVANJA:


Projekt i nagradni natječaj usmjereni su na sve studente prava i ostalih društvenih znanosti, kao i osobe unutar ovih navedenih profesija koje su diplomirale u proteklih 5 godina.ROKOVI ZA PRIJAVU:


Poziv za prijavu na nagradni natječaj je otvoren do 10. listopada 2020. godine, a rok za dostavljanje radova je 31.10.2020.

REZULTATI:

Rezultati i spisak odabranih autora biti će objavljeni 8 (osam) dana nakon završetka nagradnog natječaja, na web stranici Odvjetničkog ureda LJUBIĆ, kao i putem e-mail obavijesti svakom sudioniku.

Odvjetnički ured LJUBIĆ zadržava pravo korištenja nagrađenih radova u svrhu podizanja svijesti o problematici nezaposlenosti mladih osoba i poreznog aspekta istog.NAGRADNI POTICAJ:


Određuje se nagradni poticaj u ukupnom iznosu od 700,00 KM netto, i to sljedećeg rasporeda:

 1. Nagrada = 400,00 KM
 2. Nagrada = 200,00 KM
 3. Nagrada = 100,00 KM


Također, prema procjeni Stručne komisije Odvjetničkog ureda Ljubić, najbolji autori će dobiti priliku i za određenim oblikom suradnje, kao i stipendiranja od strane našeg ureda.NAČELA PROVOĐENJA NATJEČAJA:


Provođenje projekta „Pravovremena prilika u pravnoj profesiji“ i Nagradnog natječaja na predmetnu radnu temu temelje se na načelima anonimnosti, ravnopravnosti i nepristranom ocjenjivanju.PRIJAVA NA NATJEČAJ:Prijava na natječaj provodi se:


Životopis je neophodno priložiti kako bismo dobili bolji uvid u vaše sposobnosti i mogućnosti, iz razloga što sudjelovanjem u ovom nagradnom natječaju ujedno ostvarujete mogućnost stipendiranja u akademskoj godini 2020./21. (ukoliko imate status studenta), kao i ostvarivanje dugoročne suradnje sa Odvjetničkim uredom LJUBIĆ.

Nakon slanja prijave, u povratnom emailu dobit ćete sve smjernice za što kvalitetnije kreiranje predmetnog rada. Ukoliko ne dobijete potvrdu primitka prijave putem e-maila, budite slobodni obratiti nam se telefonski.

S nestrpljenjem očekujemo vaše prijave.

Odvjetnički ured LJUBIĆ

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Molimo za razumijevanje da na nepotpune upite nećemo moći odgovoriti.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku