SAVJETOVANJE I ZASTUPANJE U POSTUPCIMA PARCELACIJE I ETAŽIRANJA NEKRETNINA

Go to content

Savjetovanje i zastupanje u postupcima parcelacije i etažiranja nekretnina> Obavljamo savjetovanje i zastupanje u postupcima parcelacije i etažiranja nekretnina.


Parcelacija zemljišta je postupak kojim se vrši promjena oblika i površine parcele u katastru i zemljišnoj knjizi (gruntu). Uglavnom se jedna katastarska parcela dijeli na više njih ili se više čestica spaja u jednu.


Etažiranje nekretnine je postupak kojim se uspostavlja vlasništvo nad posebnim dijelom nekretnine – stanom, poslovnim prostorom, garažom i sl. (etažno vlasništvo).


Parcelacija zemljišta i etažiranje nekretnina


> Upoznajte se s našim ostalim poslovima: Područja prakse


Etažiranje je važno obaviti radi rješenja imovinsko pravnih odnosa i mogućnosti dobivanja hipotekarnog kredita, obzirom da banka (zbog vlastite pravne sigurnosti) neće imati interesa plasirati kredit i upisati hipoteku na stanu ili poslovnom prostoru ukoliko isti nije etažiran.


Etažiranje se obavlja i u slučaju diobe obiteljskih nekretnina, gdje najčešće govorimo o etažiranju obiteljske kuće, tako da se svaki od dosadašnjih suvlasnika na nekretnini uknjižuje kao zaseban vlasnik pojedinog stana ili prostora unutar obiteljske kuće.

* Članak je informativne naravi u svrhu razumijevanja konkretnog pravnog problema. Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja bez izričite dozvole Odvjetničkog ureda LJUBIĆ.

Provođenje postupka parcelacije i etažiranja nekretnine

Broj čitanja:  33180

Kakva su iskustva naših klijenata?

Lovro Vučković
Hrvatska/Srbija, 22/02/2021

Trebao sam pomoć oko vođenja procesa kupnje nekretnine na području Bosne i Hercegovine, pa sam tražeći preporuke prijatelja izabrao ured Ljubić. Cjelokupne pregovore su odradili u moje ime, a kupoprodaja je završena za 15-ak dana. Prezadovoljan sam učinjenim, a uskoro se sigurno i opet vidimo.

Danijela Buzić
Švedska, 14/06/2020

Samo rijeci hvale sto ste mi olaksali stjecanje nekretnine u rodnoj Bosni i Hercegovini, puno srece u radu i pozdravi iz Svedske. Danijela Buzic

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Molimo za razumijevanje da na nepotpune upite nećemo moći odgovoriti.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku


Za koja pravna područja smo specijalizirani?

Područje prakse /Pravna oblast

Situacije iz prakse u kojima se najčešće primjenjuje ova pravna oblast

NEKRETNINE

U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj: Provjera pravnog statusa nekretnine; Provjera nekretnine u zemljišnim knjigama i katastru; Pronalazak željene nekretnine; Ugovori; Uknjižbe; Investicijske studije; Otkup nekretnina /

KORPORATIVNO I TRGOVAČKO PRAVO

Naplata potraživanja; Osnivanje poslovnih subjekata; Izrada poslovnika o radu; Kreiranje ugovora; Due diligence; Stečaji i likvidacije; Uređivanje radnih odnosa /

IMIGRACIJSKO PRAVO

Stjecanje državljanstva BiH; Ispis iz državljanstva BiH; Radne dozvole za strance; Ishođenje viza; Rješavanje pitanja boravka i boravišnih dozvola