Go to content

UPOZORENJE O LAŽNOM KORIŠTENJU NAŠEG IMENA: sve naše klijente i zainteresirane stranke obavještavamo kako se netko u posljednje vrijeme nedopušteno koristi našim imenom na internetu, na način da je kreiran lažni email pod adresom ljubicivanodvjetnik@gmail.com. Također, ista osoba je napravila lažni Google My Business profil pod našim imenom te tako lažno obmanjuje cijelu javnost. VIDI DETALJNIJE

Zastupanje, savjetovanje te sastavljanje ugovora iz područja autorskog prava


> Obavljamo radnje zastupanja, savjetovanja te sastavljanje ugovora iz područja autorskog prava.


Autorsko pravo je pravo autora u pogledu njegovog autorskog djela iz područja književnosti, znanosti i umjetnosti i odnosi se na isključivo pravo korištenja predmetnog djela.


Autor ima pravo zabraniti svima neovlašteno korištenje svog djela. Naravno da osim zabrane, može i pod određenim uvjetima dopustiti umnožavanje, izvedbu, snimanje, emitiranje ostvarenog djela. On će pri tome svoj interes zaštiti zaključivanjem autorskog ugovora, koji detaljno sadrži opis djela, način korištenja, osobu koja je ovlaštena na korištenje autorskog djela, kao i naknadu koja će mu pripasti.


> Upoznajte se s našim ostalim poslovima: Područja prakse


U slučaju povrede autorskog prava (npr. neovlašteno preuzimanje i distribuiranje autorske fotografije) autoru ne preostaje ništa drugo nego zaštitu zatražiti putem sudu. Povredom mu je pričinjena ponajviše materijalna a često i nematerijalna šteta.


Sve većom upotrebom interneta dolazi i do što većeg kršenja autorskog prava, pa će tako pitanje povrede i zaštite ove vrste prava biti sve aktualnija.


Ugovor o autorskom pravu> Odvjetnički ured Ljubić obavlja sve potrebne radnje u postupku zaštite autorskih prava.

* Članak je informativne naravi u svrhu razumijevanja konkretnog pravnog problema. Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja bez izričite dozvole Odvjetničkog ureda LJUBIĆ.

Zaštita autorskih prava

Broj čitanja:  15952

Kakva su iskustva naših klijenata?

Ana Marija Penava
Bosna i Hercegovina, 03/05/2020

Iznimno sam zadovoljna ostvarenom suradnjom s Odvjetničkim uredom Ljubić. Sa svojim savjetovanjem pomogli su mi u napretku moga poslovanja i poslovnog odnosa s klijentima i suradnicima, na čemu se još jednom zahvaljujem.

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku


Za koja pravna područja smo specijalizirani?

Područje prakse /Pravna oblast

Situacije iz prakse u kojima se najčešće primjenjuje ova pravna oblast

NEKRETNINE

U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj: Provjera pravnog statusa nekretnine; Provjera nekretnine u zemljišnim knjigama i katastru; Pronalazak željene nekretnine; Ugovori; Uknjižbe; Investicijske studije; Otkup nekretnina /

KORPORATIVNO I TRGOVAČKO PRAVO

Naplata potraživanja; Osnivanje poslovnih subjekata; Izrada poslovnika o radu; Kreiranje ugovora; Due diligence; Stečaji i likvidacije; Uređivanje radnih odnosa /

IMIGRACIJSKO PRAVO

Stjecanje državljanstva BiH; Ispis iz državljanstva BiH; Radne dozvole za strance; Ishođenje viza; Rješavanje pitanja boravka i boravišnih dozvola