Go to content

Sastavljanje svih vrsta trgovačkih ugovora


> Sastavljamo i savjetujemo prilikom sklapanja svih vrsta trgovačkih ugovora.


Trgovački ugovori su takvi ugovori što ih sklapaju trgovci među sobom u obavljanju djelatnosti koje čine predmet poslovanja barem jednoga od njih ili su u vezi s obavljanjem tih djelatnosti.


> Upoznajte se s našim ostalim poslovima: Područja prakse


To su dvostrani pravni poslovi koji nastaju očitovanjem volje dvaju ugovornih strana, stvarajući obvezu samo za jednu stranu (jednostranoobvezujući ugovori) ili za obje strane (dvostranoobvezujući ugovori).


Trgovački ugovori uređeni su Zakonom o obveznim odnosima. Neki od karakterističnih trgovačkih ugovora su ugovor o nabavi trgovačke robe za daljnu prodaju, ugovor o asignaciji između dva ili tri trgovačka društva, ugovor sa ekskluzivnim zastupnikom ili distributerom, ugovor o cesiji, ugovor o kreditu, ugovor o otpremi (špediciji), ugovor o trgovačkom zastupanju i sl.


Kvalitetna priprema i izrada ovakvih ugovora jamstvo je sigurnosti i napretka poslovanja.


Trgovački ugovori su najčešće ugovor o nabavi trgovačke robe za daljnu prodaju, ugovor o asignaciji između dva ili tri trgovačka društva, ugovor sa ekskluzivnim zastupnikom ili distributerom, ugovor o cesiji, ugovor o kreditu, ugovor o otpremi (špediciji), ugovor o trgovačkom zastupanju i sl.


* Članak je informativne naravi u svrhu razumijevanja konkretnog pravnog problema. Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja bez izričite dozvole Odvjetničkog ureda LJUBIĆ.

Sastavljanje svih potrebnih trgovačkih ugovora kojima se uređuju poslovni odnosi.

Broj čitanja:  27575

Kakva su iskustva naših klijenata?

Ana Marija Penava
Bosna i Hercegovina, 03/05/2020

Iznimno sam zadovoljna ostvarenom suradnjom s Odvjetničkim uredom Ljubić. Sa svojim savjetovanjem pomogli su mi u napretku moga poslovanja i poslovnog odnosa s klijentima i suradnicima, na čemu se još jednom zahvaljujem.

Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Molimo za razumijevanje da na nepotpune upite nećemo moći odgovoriti.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku


Za koja pravna područja smo specijalizirani?

Područje prakse /Pravna oblast

Situacije iz prakse u kojima se najčešće primjenjuje ova pravna oblast

NEKRETNINE

U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj: Provjera pravnog statusa nekretnine; Provjera nekretnine u zemljišnim knjigama i katastru; Pronalazak željene nekretnine; Ugovori; Uknjižbe; Investicijske studije; Otkup nekretnina /

KORPORATIVNO I TRGOVAČKO PRAVO

Naplata potraživanja; Osnivanje poslovnih subjekata; Izrada poslovnika o radu; Kreiranje ugovora; Due diligence; Stečaji i likvidacije; Uređivanje radnih odnosa /

IMIGRACIJSKO PRAVO

Stjecanje državljanstva BiH; Ispis iz državljanstva BiH; Radne dozvole za strance; Ishođenje viza; Rješavanje pitanja boravka i boravišnih dozvola