Go to content

Sastavljanje svih vrsta trgovačkih ugovora


> Sastavljamo i savjetujemo prilikom sklapanja svih vrsta trgovačkih ugovora.


Trgovački ugovori su takvi ugovori što ih sklapaju trgovci među sobom u obavljanju djelatnosti koje čine predmet poslovanja barem jednoga od njih ili su u vezi s obavljanjem tih djelatnosti.


> Upoznajte se s našim ostalim poslovima: Područja prakse


To su dvostrani pravni poslovi koji nastaju očitovanjem volje dvaju ugovornih strana, stvarajući obvezu samo za jednu stranu (jednostranoobvezujući ugovori) ili za obje strane (dvostranoobvezujući ugovori).


Trgovački ugovori uređeni su Zakonom o obveznim odnosima. Neki od karakterističnih trgovačkih ugovora su ugovor o nabavi trgovačke robe za daljnu prodaju, ugovor o asignaciji između dva ili tri trgovačka društva, ugovor sa ekskluzivnim zastupnikom ili distributerom, ugovor o cesiji, ugovor o kreditu, ugovor o otpremi (špediciji), ugovor o trgovačkom zastupanju i sl.


Kvalitetna priprema i izrada ovakvih ugovora jamstvo je sigurnosti i napretka poslovanja.


Trgovački ugovori su najčešće ugovor o nabavi trgovačke robe za daljnu prodaju, ugovor o asignaciji između dva ili tri trgovačka društva, ugovor sa ekskluzivnim zastupnikom ili distributerom, ugovor o cesiji, ugovor o kreditu, ugovor o otpremi (špediciji), ugovor o trgovačkom zastupanju i sl.


Kontakt forma

> Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme.

Ime i prezime*
Email*
Kontakt broj
Kako ste saznali za nas?
Država
Upiši poruku


Sastavljanje svih potrebnih trgovačkih ugovora kojima se uređuju poslovni odnosi.

Logo Odvjetnik Ivan Ljubić Široki Brijeg